Gezonde ijscoupe met brownie en chocolade

Afgelopen Thanksgiving wilde ik een lekker dessert maken (ik doe nooit aan desserts, maar op feestdagen maak ik een uitzondering), maar dan niet de zoete toestand bomvol suikers. Nee, dan liever knoeien, vies worden en vervolgens heerlijk genieten van deze heerlijk gezonde 'chunky monkey' toren.

Lekker torenhoog kliederen

H oe maak je Thanksgiving extra leuk? Met deze bierpul vol (en dan bedoel ik ook echt vol) ijs, chocolade, brownies, vruchten en noten met warme chocolade als topping. Hoe troeperiger hoe beter! Voor deze lekkere gezonde bananenijs coupe gelden geen regels en geen hoogte limiet. Wat wel? Gewoon flink bouwen, smeren en genieten. Dat hoort bij dit decadente dessert waar iedereen aan tafel van smult. En wat het voor ons (vrouwen) dan weer erg leuk maakt is dat het stiekem ook weer een erg gezond dessert is. Het ijs is gemaakt van bevroren bananen en kokosmelk en zit vol goede vetten, de chocolade is lekker puur (92%) met slechts een klein beetje kokosbloesemsuiker. Deze coupe mag er dan wel enorm decadent uitzien, maar eigenlijk is dit wederom een enorm uitgekiend, gezond toetje. Maar dat hoef je er niet bij te vertellen uiteraard.

Ingrediënten

01

Maak de bloemloze brownies. Geen tijd? Gebruik dan stukjes (super) pure chocolade, moerbeien of stukjes medjouldadels. 

02

Doe de bevroren bananen samen met de kokosroom en het vanille-extract of -stokje in een krachtige blender of keukenmachine. Mix tot het een mooie ijsstructuur heeft gekregen. Mix niet te lang, want dan wordt het ijs te zacht. Heb je een minder krachtige blender dan doe je er goed aan de bananen niet de hele nacht maar slechts een paar uur te laten bevriezen. Ze zijn dan iets zachter waardoor je blender niet kapot draait. Heb je helemaal geen keukenmachine of blender dan kun je ook een sterke staafmixer gebruiken. Ook dan is het slim de bananen maar een paar uur in te laten vriezen. Het ijs is dan ook iets zachter maar dat kun je oplossen door je bierpullen in de koeling te zetten zodat het ijs niet verder smelt. 

Er zijn geen regels, geen hoogte limiet; gewoon flink bouwen, smeren en genieten
03

Begin als zowel de brownies als je ijs klaar is per persoon een bierpul aan te kleden door eerst een paar brokken (alles mag slordig) brownies erin te leggen, dan een flinke klodder ijs, wat noten, kleine stukjes chocolade en frambozen en daarna weer een flinke brok brownie, een klodder ijs en de noten, stukjes chocolade en een paar frambozen etc. Bouw naar eigen inzicht een flinke en lekkere toren en eindig met een paar flinke lepels gesmolten chocolade eroverheen te gieten. Maakt niet uit als je morst, dit hoort bij de aankleding. Serveer met extra lange lepels en geniet van dit decadente (en gezonde) dessert en van elkaar!

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Dessert Gezonder zoet Lactosevrij Zonder geraffineerde suikers

Lees ook