Quinoakrispies

De leukste traktatie voor een kinderfeestje

quinoakrispies

G ezond trakteren is voor veel ouders een uitdaging. Het hoeft echter helemaal niet moeilijk te zijn. Dit is een recept uit mijn boek Gezond trakteren waarin ik talloze traktaties voor kinderen heb gebundeld. Deze quinoakrispies behoren tot de favorieten van mijn kinderen. Ze zijn makkelijk te maken, erg lekker en natuurlijk verantwoord. Dit recept is voor ongeveer 12 stuks.

Ingrediƫnten

01

Doe de dadels, amandelpasta, honing en vanille-extract in een keukenmachine en maal door tot het een gladde pasta is.

02

Voeg daarna de gepofte quinoa toe en pulseer ze er even kort doorheen. Let op, het is de bedoeling dat de quinoa gelijkmatig door de pasta verdeeld wordt maar niet wordt fijngemalen. Je wilt de structuur van die lekkere gepofte balletjes juist bewaren. Als je bang bent dat je mengsel te fijn maalt, roer de quinoa er dan met een houten lepel doorheen. 

03

Verspreidt het beslag in een vierkant bakblik tot een circa 2½ cm dikke laag en zet even in de koelkast om op te stijven. Smelt ondertussen de chocolade en giet die over het opgesteven deeg. Zet terug in de koelkast om de chocolade uit te laten harden en snijd daarna in vierkanten.

Tip

 

Presentatie is alles: Steek de quinoakrispies bijvoorbeeld in een leuk papier zakje of wikkel ze in een leuk geruit servet met een touwtje er omheen, dat creëert het authentieke picknick gevoel. 

Gezonder zoet Glutenvrij Zonder geraffineerde suikers Lactosevrij Vegan

Lees ook